En del af fremtidens bybillede

Elektriske løbehjul er lige så sikre som cykler

Hvis man har blot den mindste interesse for miljøet, kan man kun være tilfreds med, at de elektriske løbehjul kommer på gaden.

Elektriske løbehjul kører nemlig udelukkende på strøm og udleder ikke benzinos eller andre skadelige stoffer. Elløbehjulet kan erstatte bilen på de korte afstande og dermed reducere både trafiktæthed og forurening. Det er en vigtig udvikling for det danske transportsystem.

Nervøs for sikkerheden?

På trods af de miljømæssige gevinster har flere kritikere af elektriske løbehjul dog allerede meldt sig på banen for at diskutere, hvorvidt de elektriske løbehjul er forsvarlige i den danske trafik.

Nogle rapporter har påvist, at elektriske løbehjul har været involveret i uheld i Frankrig. Og de danske aviser har derfor været fyldt med sensationsprægede overskrifter med advarsler om elløbehjul og opråb fra bekymrede borgere.

Men Frankrig er ikke Danmark, og i Danmark har vi særligt én ting, der gør elløbehjulets vilkår markant anderledes; nemlig cykelstierne! De elektriske løbehjul hører hjemme på cykelstierne og kan derfor anses som lige så sikre som cykler.

Vil du vide mere? Læs mere om elektriske løbehjul og sikkerhed her.

En del af fremtidens bybillede 

Betyder den nye lov, at de danske cykelstier med ét bliver fyldt af elektriske løbehjul? Ikke nødvendigvis.

Elektriske løbehjul er ikke en hurtig trend, som vil eksplodere. Tværtimod. Det er et befordringsmiddel, som danskerne lige skal se an og vænne sig til– og det er en del af den langsigtede løsning på de danske vejes trafiktæthed.

Elløbehjulets indtog kommer til at tage noget tid, og det bliver hovedsageligt et byfænomen. Men på sigt vil elektriske løbehjul være en lige så normal del af gadebilledet som cykler. Og det glæder vi – og miljøet – os til.